IT tamanut
Home
it-support
it-sikkerhed
edb-ordbog
Antivirus
betingelser
Kontakt
links
Billeder  

In this table you can put all the latest company news, what's coming up or anything else of interest to your clients or employees.
 

IT Sikkerhed

Sikkerhed i IT systemet omhandler flere områder. Fællesnævneren er dog, at det drejer sig om at holde ondsindede ting og personer ude og væk fra IT systemet. Dette skal naturligvis gøres på en sådan måde, at medarbejderne fortsat kan udføre deres arbejde.
Vi  antager, at man kører på Microsoft Windows styresystem.

Systemopdateringer

Efterhånden som fokus har skiftet mere og mere til sikkerhed skulle man tro, at ondsindede angreb ville blive mindre og mindre effektive, og derfor aftage. Men ser man på overskrifterne i pressen kan man se, at dette ikke er tilfældet.

Dette er til dels fordi der hele tiden bliver fundet nye sårbarheder i Windows, og viden om disse sårbarheder bliver hurtigt udnyttet af virusforfattere, som samtidigt har fået flere redskaber der gør det lettere at skabe vira.

Det er også fordi mange, hovedsageligt privatpersoner, ikke har viden og ekspertise til at holde deres systemer opdaterede med de seneste sikkerhedsrettelser som løbende udgives af Microsoft.

For for at komme dette, og mange andre sikkerhedsproblemer, til livs udsendte Microsoft i sommeren 2004 "Service Pack 2 til Windows XP". Denne gør det lettere at holde sit system opdateret, idet den som standard indstiller computeren til at hente alle sikkerhedsopdateringer automatisk efterhånden som de kommer ud.

Vi anbefaler at man installerer Service Pack 2 på alle interne PCer.

Såfremt man "kører" med windows 2000 anbefales det at man installerer service pack 4

Med hensyn til opdateringer af virksomhedens servere er det vigtigt, at en professionel overvåger disse løbende og installerer opdateringer som dømmes nødvendige.

Vira - (kommer normalt via e-mail) - brug et AntiVirus produkt:

Selv efter mange års opmærksomhed omkring problemet er vedhæftede filer til e-mails fortsat den primære måde vira bliver spredt på. Derfor er det absolut nødvendigt at have et antivirus produkt. Vi anbefaler Norton AntiVirus Corporate (eller Enterprise) edition, som kører på serveren og er fuldautomatisk. I kan læse mere om Norton Antivirus  ved at klikke her.

Orme - brug en Firewall

Som navnet antyder kan orme "bore" sig ind i sårbarheder i systemet. Dette kan de gøre udenom e-mail og andre filer - de prikker bare rundt udefra, og når de finder et hul går de ind i systemet. Man skal altså blot være forbundet til Internettet for at være i fare for at sådant angreb - tilslutter man en ubeskyttet PC til Internettet skal man regne med, at den vil blive angrebet og inficeret indenfor få minutter.

Det er (blandt andre) denne trussel en Firewall blokerer for, og derfor er også en Firewall en absolut nødvendighed. Windows XP Service Pack to tilslutter som standard en software baseret Firewall. På netværksniveau bør man derforuden også have en hardware baseret Firewall.

Spyware

Spyware er et af de hurtigst-voksende og alvorlige sikkerhedsproblemer der eksisterer i dag. Til at bekæmpe dette problem har anbefaler vi at kontakte www.spywarefri.dk, udover det bruger vi selv Super Ad Blocker (www.superadblocker.com). Har I ikke allerede et anti-spyware program anbefaler vi, at I installerer ét med det samme. Super Ad Blocker kan både installeres på enkelt-pcer eller på netværksniveau. I kan hente en demonstrationsudgave af Super Ad Blocker ved at klikke på dette link: www.superadblocker.com

Opkoblinger udefra (hjemmearbejdspladser)

Hjemmearbejdspladser bliver mere og mere almindelige. Disse sættes almindeligvis op til at gå igennem Internettet (i modsætning til et direkte telefon/modem opkald til arbejdspladsen). Det er derfor en nødvendighed at sikre, at kun autoriserede personer kan komme ind på systemet ude fra Internettet, og dette gør man ved hjælp af en teknologi der hedder VPN (Virtual Private Network). Denne teknologi sørger for at oprette en sikret og krypteret adgangstunnel mellem den autoriserede hjemmebruger og netværket.

VPN er almindeligvis bygget ind i Firewalls, så har man hjemmearbejdspladser, eller planlægger at få det, bør man sørge for at få en Firewall med VPN.

Fysisk adgang

Ovenstående sikkerhedsforanstaltninger er ikke meget bevendt hvis det ikke også følges op med interne sikkerhedsprocedurer.

bulletServere bør være på et sikkert område hvor uautoriserede personer ikke kan komme til dem.
bulletAlle brugerkonti bør være sikret med stærke adgangskoder.
bulletBrugere bør låse (på Windows XP benyttes kombinationen "Windows tast" + "L") eller helt logge af maskiner når de forlader dem.
bulletFloppy disketter og CD-ROMer bør scannes før brug.

Trådløs adgang

Har man opsat trådløst netværk bør sikkerheden i dette opgraderes til WPA, Wi-Fi Protected Access er afløseren til WEP, der anvendes 256Bit dynamiske nøgler, og krypteringen er modsat WEP stadig 100% sikker..

Yderligere spørgsmål

Sikkerhed er et stort emne, med flere overvejelser end dem, vi kommer ind på ovenfor - I er meget velkomne til at ringe til os på  +299 557744 for at diskutere emnet.

 

 

 
   Home ] it-support ] [ it-sikkerhed ] edb-ordbog ] Antivirus ] betingelser ] Kontakt ] links ] Billeder ]